sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Ahdistus vihkimisestä


Voihan titityy. Jotenkin ajatus siitä, että vuosi vaihtuu pian ja häät lähestyvät sitten toden teolla, saa minut entisestään epäilemään vihkimistä Huovilan puistossa. Mitä jos sataa? Naisvieraiden korot uppoavat maahan ja itsekin lipsun menemään Parikoissani. Kaikki värjöttelevät sateenvarjojen alla, kun telttaa ei ole. On pakko seistä, kun tuoleja ei ole, kuin vanhimmille vieraille. Tuleeko kukaan edes paikalle seuraamaan vihkimistä, jos on luvattu huonoa säätä, koska Suomen kesä? Voi apua. 

Toisaalta taas ajatus vihkimisestä puistossa on äärettömän kaunis. Huovilassa on koivuin reunustettu pitkä polku suoraan lammenrantaan, jossa on kauniita kukkaistutuksia - siinä myös itse vihkiminen tapahtuisi. Isä saattaisi minut "alttarille" ja saisimme vihkimisestä todella meidän näköisen, mutta yhtä kauniin, kuin kirkossa. Olisin tosiaan halunnut kirkkovihkimisen, mutta T ei kuulu kirkkoon. Mielestämme on myös tekopyhää, että T ylipäätään liittyisi kirkkoon vain häiden ajaksi, joten tämä ajatus ei tule kuuloonkaan.

Tämä on siis aika 50-50 tapaus. Joko sää on mitä mainioin ja vihkimisestä puistossa tulisi erittäin kaunis tapahtuma. Voisimme ottaa samalla hääpotretit puistossa  ja sen jälkeen hurauttaisimme hääautollamme juhlapaikalle. Toisaalta taas Suomen kesä on mitä on ja pahimmassa tapauksessa sataa lunta, räntää tai vettä ja tuuli puhaltaa naisvieraiden helmat korviin. Tilannetta voisi toki helpottaa, jos vuokraisi paikalle ison teltan ja tuolit, mutta kyseessä on kuitenkin julkinen virkistysalue ja yksi rahareikä lisää. 

Helpoin vaihtoehto toki olisi, jos menemme aikaisemmin naimisiin maistraatissa (tämä on ollut koko ajan mun ehdoton EI; ajatuskin ankeasta toimistosta puistattaa) ja sen jälkeen avioliiton siunaaminen tapahtuu kirkossa, jonka jälkeen pidämme juhlat. Siunaamiseen olisi kutsuttu kaikki vieraat ja se tapahtuisi 13.8.16. Tästä ei tulisi lisäkuluja (siviilivihkiminen virka-ajan ulkopuolella on 200e + matkakulut) eikä haittaisi, vaikka sataisi. Saisin myös sen Prinsessa ruususen juhlamarssin (tosin löysin tästä jo pianoversion, mitä ajattelin sinne puistoon).. Haluaisin kuitenkin, että isä saattaa minut alttarille, mutta onko se tässä vaiheessa jo vähän hassua, kun olemme jo naimisissa? Ja ne sormusvalat. Haluan sormusten vaihdot, mutta eihän niitä avioliiton siunaamisessa enää ole, sillä olemme jo naimisissa. Muutoin siunaaminen on samantyyppinen, kuin avioliittoon vihkiminen kirkossa. 

Olen tässä jo aikalailla sulatellut viimeistä vaihtoehtoa. Menisimme vaikkapa edellisenä päivänä naimisiin (tai vaikkapa karkauspäivänä.. tai vaikkapa 7v. vuosipäivänä, vaihtoehtoja on) ja sitten avioliiton siunaaminen kirkossa ja sen jälkeen hääjuhlat. MUTTA. Tämä on ikuinen MUTTA. Se maistraatti. Nyyhkis. Juhlapaikallakin vihkiminen on tosiaan pyyhitty listalta jo aikoja sitten. Stressaavaa. 

Mua myös stressaa sellainen asia, että laskimme vieraiden määrän ja se on 114. Mitä ihmettä... Mihin katosi ajatus maksimissaan 70 vieraasta? Voihan ahdistus. Laskimme, että näillä näkymin lapsia olisi tulossa 17.. Minua on jo aikaisemmin kutkutellut ajatus siitä, että juhlisimme vain aikuisten kesken. Tämän myötä vierasmääräkin tippuisi hieman inhimilliseksi ja luultavasti siinä jo tapahtuu tiputusta, kun jotkut jäävät hoitamaan lapsiaan kotiin. Mitä mieltä olette häistä aikuisten kesken? 

Sellaisia ahdistuksen purkauksia tällä kertaa. :----) Kuinkahan paljon näitä ehtii tulla vielä ennen elokuuta? 

3 kommenttia:

 1. Teillä on häät elokuussa, joka on aika vähäsateinen kuukaisi tilastollisesti :) teillä on tooooodella hyvät mahikset aurinkoiseen päivään! Plus, ei se vihkiminen kovin kauaa kestä, JOS nyt sattuisi niin että sataisikin. Tuo puistovihkiminen kuulostaa niin ihanalta ja kauniilta, että ottaisin riskin ;)

  Minusta myös tuo "juhlimme aikuisten kesken" olisi hyvä idea, jos haluatte rajata vierasmäärää. Ja jos ilmoitatte ajoissa lapsettomista häistä (no, kutsu yleensä tulee sen verran ajoissa), niin ihmisillä on aikaa varautua ja aikuiset pääsevät juhlimaan kanssanne :) Eiköhän jokainen löydä halutessaan lapsenvahdin, jos oikeasti haluaa mukaan häihinne.

  Meille on tulossa kaksi minulle läheistä lasta morsiustytöiksi (4- ja 11-vuotiaat). Lasten vanhemmat ovat olleet iloisia että lapset pääsevät kunniatehtävään eikä heillä ole mitään "erityisehtoja" lapsista, mutta jotkut kaverini ovat sanoneet minulle asioita tyyliin "ei se 11-vuotias varmastikaan halua olla sen 4-vuotiaan kanssa" (vaikka eivät ko. lapsia koskaan ole nähneetkään ja nämä lapset oikeasti viihtyvät todella hyvin keskenään) tms. luoneet ongelmia asioista jotka eivät minusta edes ole ongelmia, niin tämä nyt mietityttää ja harmittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon viestistäsi, Heidi! Ihania, rohkaisevia kommentteja, tuli niin paljon varmempi olo nyt tästä puistossa vihkimisestä - kyllä me tää tehdään, satoi tai paistoi! ;)

   Kovasti ollaan nyt kallistumassa tuohon, että juhlitaan vain aikuisten kesken, kun se helpottaa jo vieraslistan siivoomista.

   Todella kummallista, että kaverisi puuttuvat asiaan tuollaisilla kommenteilla, ilman, että tuntevat edes teidän morsiustyttöjä. Ilman muuta tuo harmittaa ja mietityttää sinua! Olen kyllä varma, että kaikki sujuu hienosti ja tytöt ovat otettuja, että saavat tuollaisen kunniatehtävän. Toivottavasti kaverisi vielä ymmärtävät asian.

   Poista
  2. Kiva kuulla, että onnistuin rohkaisemaan :)

   Poista