maanantai 18. huhtikuuta 2016

Vierailu juhlapaikalla


Kuten sanottua, viime viikonloppu oli aivan ihanan hääpainotteinen! <3 Olin viikonlopun vanhempieni luona Kärkölässä, samalla paikkakunnalla siis, jossa häätkin pidetään. Lauantaina Kärkölään hurauttivat myös anoppi, T, kaasot sekä bestman. Päivä alkoi sillä, että maistelimme kakkua ja valitsimme hääkakkumme täytteet (postaan aiheesta myöhemmin) ja sen jälkeen ajelimme juhlapaikalle. Tämä oli siis ensimmäinen kerta, kun muutkin näkivät juhlapaikan (paitsi äiti on ollut Majakalla monesti). Seuraavan kerran näemme juhlapaikan sitten 12.8, jännittävää! Sitten onkin jo tosi kyseessä! Tätä morsianta meinasi alkaa jo hieman jännittää, kun paikalle päästyämme vuokrauksesta vastaavaa isäntää ei näkynyt missään. Viime syksynä kun kävimme T:n kanssa kahdestaan juhlapaikalla, isäntä oli hyvissä ajoin odottelemassa. Itse asiassa olin vielä ennakkoon manaillut, että mitäpä jos se on unontanut koko jutun..

Odoteltiin hetki ja sen jälkeen yritin soitella kärsimättömänä, mutta kukaan ei vastaa. Äiti sitten keksi googlettaa ja löysi juhlapaikan vuokraajan yhteystiedot ja onneksemme hän asui ihan Marttilan majakan vieressä. Ei sitten muuta kuin kaasot, äiti ja morsian autoon ja hurautimme isännän kotipihalle - paitsi että sielläkin oli ihan hiljaista, talo oli tyhjänä eikä autoja ollut missään! Tässä vaiheessa meinasi kieltämättä olla jo itku lähellä, mutta päätin vielä kerran soittaa ja onneksi isäntä vastasikin samantien! Kovasti pahoitteli tapahtunutta, oli tosiaan unohtanut koko asian. Ei sitten muuta, kuin takaisin autoon ja Majakalle ja menikin hetki, kun vuokraaja oli jo avaamassa meille ovea juhlapaikalle. 


Otettiin juhlapaikalla paljon kuvia, mittailtiin pöytiä ja tuoleja, suunniteltiin vähän pöytien järjestystä ja missä olisi mitäkin juttua (karkkibuffa, photobooth ym). Oli ihana huomata, että meidän molempien äiditkin oli juhlapaikalla ihan fiiliksissä. :) Ps. Katsokaa nyt, miten söpö tuo 100-vuotta vanha uuni on!! Mitenköhän noin pienessä uunissa on riittäneet tehot lämmittää isoa puurakennusta talvipakkasilla?


Majakka on iso rakennus. Juhlasaliin tulee ruokapöydät ja karkkibuffa, sekä tietysti tanssilattialla on hyvin tilaa. Onneksi lava on ikäänkuin sisäänrakennettu, eikä vie tanssilattialta ollenkaan tilaa. Lisäksi rakennuksesta löytyy erillinen tila, josta on suora yhteys keittiöön. Sinne tulee nouto - sekä baaripöytä. Lisäksi siellä on tilaa niin hyvin, että ajattelimme järjestää sinne myös photobooth nurkkauksen. Ideoitiin viikonlopun aikana äidin kanssa sitä nurkkausta ja siitä tulee kyllä niin huippu!


Tämä yllä oleva kuva on eteistilasta. Eteistilaan tulee pöytäjärjestys sekä vieraskirja-/lahjapöytä. Eteisestä löytyy myös (hyvin retrot) vessat.  En kyllä tiedä, miten mahdun sinne vessakoppiin tyllien kanssa. Siinä on sitten kaasoille yksi tehtävä.Juhlasaliin pääsee kahdesta suuresta pariovesta. Se on hyvä, niin porukka pääsee tasaisesti omiin pöytiinsä katsottuaan ensin istumapaikkansa pöytäjärjestyksestä. 


Tässä vielä itse tomera morsian tekee muistiinpanoja. :D Takana pikkuveli, joka juuri sattumoisin oli astumassa huoneeseen, kun äitini nappasi tämän kuvan.


Ja juhlapaikan tuolti.. Noh, ei ne sieltä pahimmasta päästä ole, mutta ei mitkään erikoisetkaan. :D Anoppi ehdotti, että voisimme tehdä tuoleihin istuinpäälliset, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen! Siinä onkin taas yksi projekti lisää. Olen kuitenkin sitä mieltä, että ne tulevat muuttamaan paljon tuolien sekä juhlapaikan ilmettä. Lisäksi ehdottomasti vieraiden on mukavampi istua päällystettyyn tuoliin, kun nuo kangasistuimet olivat osassa aika kärsineitä ja näyttivät juuri siltä, että ovat monissa kekkereissä olleet mukana.

Kuvissa näkyy verhoja, tauluja, kamalia tupakointi kielletty-kylttejä sekä mattoa, mutta ne kaikki menevät piiloon juhliemme ajaksi (kyllä, olin heti ekana tsekkaamassa, että kai ne tupakointi kielletty-kyltit saa ruuvattua irti :D). Majakalla on kauniit, suuret ikkunat ja mielestäni niitä ei kannata missään nimessä peittää verhoilla. Juhlasalin kattoon tulee hallaharsoa laskostetusti sekä valosarjoja, mitkä peittävät noita metallivaijereita sekä katon loisteputkia. Noutopöytätilaan tulee viirejä kattoon. Majakka on valtava tila ja koristeita on oltava paljon, ne nimittäin hukkuvat helposti tuonne tilaan. Toisaalta taas puiset seinät ovat kauniit ja huokuvat historiaa - eli sopivat loistavasti meidän vintage häihimme. <3 En malta odottaa, että pääsen juhlapaikalle koristelemaan ja näkemään paikan täydessä loistossaan!

Marttilan majakan vuokrahinta on 250e pe-su. MUTTA luultavasti saamme avaimet jo torstaina, jos paikassa ei ole muuta ohjelmaa. Lisäksi kuulemma on ihan ok, jos emme saa kaikkia tavaroita vietyä pois paikalta sunnuntaina - maanantainakin voimme jatkaa. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti