torstai 31. maaliskuuta 2016

Musiikki kirkossa

                                                                                  Kuva

Meillä on tosiaan lauantaina 13.8. avioliiton siunaaminen Kärkölän kirkossa. Tätä ennen olemme menneet maistraatissa naimisiin 10.8. En usko, että suunnittelemme erityisiä musiikkijuttuja, runoja tms. sisältöä maistraattiin (vaikka onkin itse vihkiminen, mutta meitä on vain muutama paikalla), vaan säästämme nämä jutut sitten siunaamistilaisuuteen.

Pienestä pitäen haaveenani on ollut kävellä alttarille isäni saattamana Prinsessa Ruususen juhlamarssin säestämänä. Tuo häämarssi saa minussa ihan mielettömät kylmät väreet aikaiseksi ja itku meinaa olla herkässä. Voin vain kuvitella, miten kyynelehdin, ennen kuin olen päässyt edes alttarille asti. :D Sisääntulomarssia ei siis ollut vaikea päättää.

Serkkuni Emmi on mielettömän hyvä laulamaan ja oli äänittänyt lauluaan esimerkiksi viime vuonna mummini muistotilaisuuteen, kun ei valitettavasti itse päässyt paikalle. Yhä edelleen Jenni Vartiaisen Missä muruseni on saa automaattisesti kyynelkanavani auki, joten kyllä, Emmi osaa laulaa niin, että se  tuntuu varmasti sydämessä asti. Sen vuoksi mulle oli tärkeää, että saamme Emmin laulamaan myös hääkirkkoomme. Kappaleena on Anna Puun Linnuton puu ja sen säestää pikkuveljeni Janne akustisella kitaralla. <3 Kappale esitetään varmaankin sen jälkeen, kun liittomme on siunattu.

Mutta sitten. Se virsi. Olen tätä yrittänyt kovasti miettiä, mutta en vain saa mitään mieleeni. Suvivirsi olisi muuten valintamme, mutta se esitettiin myös mummini muistotilaisuudessa, jonka myötä se ei merkitse mulle enää mitään, mitä se ennen merkitsi (koulut loppuu, kesäloma alkaa, kaikkea uutta ja jännittävää on tiedossa). Nyt se merkitsee vain surua, joten se on ehdottomasti pois listalta. Joku tunnettu virsi sen on kyllä oltava. Luulenpa, etten saa tähän paljoakaan apua T:ltä, joka ei kirkkoon kuulu. :D Joku rippileiriltä tuttu virsi voisi toimia.

Poistumismarssi on vielä mietinnän alla. Luulen, että senkin suhteen mennään hyvin perinteisellä kaavalla. Esimerkiksi Mendelssohnin häämarssi on aivan mieletön. Tässäkin sitä parhaillani kuuntelen ja voin kertoa, että aikamoiset kylmät väreet kulkee ympäri kroppaa - eikös se oo silloin merkki siitä, että tämä se on? ;)

Kaikenlaista mietittävää sitä kyllä häihin liittyy.
                  

Kuva 


  Ps. Miksei kukaan ole vielä ilmoittanut saaneensa kutsuja :------D Nimim. Malttamaton Morsian

2 kommenttia:

  1. Hah, me kans laitettiin nyt tiistaina kutsut postiin ja olen ihan pettynyt, kun mitään ei ole vielä(kään) kuulunut! :'D Ensimmäisten kirjeiden pitäisi kuitenkin olla jo perillä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä tässä kovin malttamattomina odotellaan! :D Olisi kiva saada edes joku maininta siitä, että kutsu on saapunut, vaikka ei mitään muuta vielä ilmoittelisi. :) Eletään jännittäviä aikoja.

      Poista