maanantai 11. tammikuuta 2016

Hääjuhlamme kaikilla aisteilla koettuna

Inspiroiduin Love Me Do-häätapahtumasta ja tästä postauksesta niin paljon, että päätin kuvailla tulevaa hääjuhlaamme erilaisten aistien kautta. Kaikkeahan ei ole vielä toteutettu, mutta tästä saatte myös vähän vihiä siitä, minkälaiset juhlat haluamme järjestää; Pääasia on, että hääjuhlamme on mukavaa yhdessä oloa rakkaiden ihmisten kanssa ilman sen kummempia pönötyksiä. Pönötykselle on varmasti jossakin paikkansa, mutta ei meidän hääjuhlassa. :)
 
 
 MAKUAISTI
 
- Hääjuhlaamme on tiedossa runsas "hämäläinen pitopöytä." Tarkoituksena on, että vaihtoehtoja on monenlaisia ja ruokalista tulee pitämään sisällään muun muassa erilaisia lihoja, kaloja ja salaatteja herkullisia lisukkeita unohtamatta - jokaiselle jotakin. Olemme varanneet jo pitopalvelun, joka on suunnitellut jo jonkinlaista menua meille. Sen voin kuitenkin kertoa, että ainakin menu on runsas, kuten hämäläiseen pitopöytään kuuluu!
 
- Suolaisen lisäksi häämme maistuvat makealta. Kahvin kanssa on tarjolla juustokakkua (en pidä täytekakuista), pullakranssia ja lusikkaleipiä (äitini tekee edes menneen mummini ohjeella). Perinteistä mansikkakakkua ei meidän kahvipöydässä siis nähdä. :) Alunperin haaveilin kuppikakuista hääkakun sijaan, mutta niille vasta hintaa tuleekin. Tätini tosin alkoi puhua semmosesta, että hänen ystävänsä ystävä on sokerileipuri ja nyt selvitelläänkin, mitä maksaisi, jos hän tekisi oikein kunnon hääkakun meille! Näen jo silmissäni överit jenkkikermakakut.. not.
 
- Koska tämä Monsterimorsian on varsinainen herkkusuu, tulee häihimme myös karkkibuffa - oli se sitten nähty juttu tai ei, mutta tuli viime heinäkuussa kaasona ollessani todettua, että kyllä se vaan toimii! Karkkibuffa on näyttävä elementti ja kukapa ei nyt karkeista tykkäis. ;)
 
- Pitopalvelun kautta hoidamme myös iltapalan. Iltapalaksi on tarjolla hodareita kaikilla mausteilla. Ajattelimme myös tarjota popcornia, jota varten tilasin jo mielettömän söpöt pahvitötteröt!
 
- Hääjuhlassamme tarjotaan sekä alkoholittomia että holillisia vaihtoehtoja. Ruoan kanssa on tarjolla veden ja maidon lisäksi kotikaljaa ja mehua. Lisäksi hankimme itse limuja juhlapaikalle. Tarjoamme vieraille alkumaljat (kuohuviiniä ja alkoholiton vaihtoehto), mietoja alkoholijuomia sinkkisoikoista tarjottuna, puna - ja valkoviiniä sekä avec juomat jälkiruoan kanssa. Boolia meille ei tule. Alkoholit taidamme hakea tuolta etelästä. :D Mitä nyt kummisetäni haluaa ilmeisesti tuoda sahtia aina Sysmästä asti. Jippii!
                                                                                Kuva
 
                                                                       HAJUAISTI
 
- Valitettavasti en nyt voi kirjoittaa tähän, että juhlamme tulevat tuoksumaan kukilta, sillä sellaisia meille ei tule kuin morsiuskimpun muodossa. :D Muutamaan Happy Joe-pulloon tulee varmaankin valkoisia hortensioita, mutta siihen se sitten jääkin. Kukat ovat ihania, mutta suodatinpaperit ovat edullisempi ratkaisu. Luonnonkukkia olisimme käyttäneet, mutta en sitten tiedä, mitä kukkia elokuussa olisi enää kasvanut. Mielestäni myös paperikukat sopivat hyvin vintage teemaan.
 
- Juhlapaikkamme on keskellä peltoa, joten kukkia enemmän meillä varmasti tuoksuu perinteisesti maaseutu (lanta?). :D
 
                                                                              Kuva
 
NÄKÖAISTI
 
 - Haluamme panostaa juhlassamme viihtyvyyteen, tunnelmaan, ruokaan, juomaan sekä juhlapaikan koristeluihin. Majakka on 100-vuotta vanha puurakennus, joka on sellaisenaan aika karu. Siinä on jotakin ylvästä ja oikeaa tunnelmaa, mutta se vaatii ehdottomasti koristeluja. Vuokra on vain 250e pe-su, joten hintansa puolesta ei harmita ollenkaan panostaa koristeisiin.
 
- Majakassa on iso juhlasali, jossa on lava. Saliin tulee myös pöydät ja siellä tanssitaan. Eniten tunnelmaa pitää siis luoda juuri tähän juhlasaliin. Salin kattoon laitetaan led valosarjat (ostin 5 pakettia 10x350 valosarjaa) sekä itse tekemiäni viirejä. Pöytiin tulee valkoiset knoppa lakanat (suurin osa jo hankittu) ja niiden päälle vanhoista kirjansivuista tehdyt kaitaliinat. Koristelemme pöydät kynttilöin, paperikukin, helmi - ja timanttinauhoin.
 
-Saan häitä varten lainaan hopeisia haarakynttelikköjä sekä muuta vanhaa esineistöä, jotka sopivat häidemme teemaan. Juhlapaikkaan tulee vanhoja matkalaukkuja, antiikkisia kirjoja, mustepulloja, lintuhäkkejä ja muuta teemaan sopivaa huolettomasti (mutta silti niin tarkasti) aseteltuna. Voi kun jostakin löytyisi vielä vanha puhelin ja karttapallo! Mielestäni vintage teemaan sopii pieni rosoisuus ja huolettomuus. Toisaalta mikään ei sovi yhteen ja häissämme näkyy eri valkoisen sävyjä (o-ou) - silti kaikki tuntuu toimivan keskenään.
 
                                                                                 Kuva
 
KUULOAISTI
 
 - Ruokailujen aikana taustalla soi 20- ja 30-luvun jazz. Olen kasannut tätä listaa jo valmiiksi Spotifyhyn. Meille on tulossa Juhlayhtye Kreivit esiintymään 2x45min seteissä ja sitten onkin aika laittaa jalalla koreasti! Yön bileet jatkuvat Spotifyhyn tehdyn bilelistan voimin.
 
TUNTOAISTI
 
-Haluamme, että niin meillä, kuin vieraillakin on hyvä olla. Haluamme huolettomat häät, joissa on rento meininki ja hyvä tunnelma. Leikit vedetään luultavasti minimiin ja pääasiassa on ihmisten kanssa seurustelu sekä ruokailu muutamia perinteitä unohtaen. Hääjuhlamme tuntuu pehmeältä ja leikkisältä, vanhoilta kirjankansilta sekä strutsinsulilta, paperiruusuilta, ilolta ja rakkaudelta.
 
Sellainen meidän hääjuhlamme tulee olemaan. 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti