sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Souvaamista

Tässä on nyt souvattu vihkimisen suhteen ees  taas. Tästä ei ole kauaakaan, kun avauduin aiheesta myös täällä blogin puolella. Olimme sopineet, että vihkiminen on Huovilassa, historiallisessa ja upeassa puistossa, Kärkölän (ainossa) nähtävyydessä. Asia kuitenkin mietitytti moneen otteeseen ja herätti ajatuksia puolesta ja vastaan - niistä sää on pienin murhe.
 
Meillä oli eilen ensimmäinen hääpalaveri vanhempieni, T:n ja tulevan anoppini kanssa. Oli ihana huomata, että tässä on muutkin innoissaan, kuin vain minä! :) Kävimme vieraslistat läpi (jes, nyt näyttää vierasmäärät paremmilta) ja muita käytännön asioita.. Lisäksi otimme tarkastelun alle vihkimispaikan.
 
Lopulta päädyimme siihen, että menemme edellisenä päivänä naimisiin maistraatissa ja 13.08. meillä on avioliiton siunaaminen kirkossa, jonka jälkeen jatkamme Majakalle juhliin. Vieraat kutsutaan kirkkoon ja juhlapaikalle. Kirkon sain äsken varattua ja saimme juuri sen ajan, mitä toivoimme. Tosi asia on, että tämä järjestely on yksinkertaisin. Puistossa on rajalliset tilat, se on julkinen paikka ja ajatus ulkopuolisista seuraamassa vihkimistä hieman kummastuttaa. Lisäksi parkkipaikka-alue on hyvin pieni, paikalle pitäisi roudata muutamat tuolit (vanhemmille ihmisille) ja se sää - Suomen kesä kun on, mitä on. Kuuluvuus puistossa on myös oma haasteensa, monilta saattaisi mennä puheet ja musiikit ohi. Järjesteltävää siis riittäisi aina vihkikaaresta asti.

 
Kärkölän kirkko


Ehkäpä tämä järjestely ei loppupeleissä ole yhtään hullumpi. Aluksi vierastimme ajatusta kolkosta maistraatista, mutta toisaalta, eikö pääasia ole juuri se, että saamme sanoa toisillemme Tahdon? Haluamme maistraattiin paikalle vain vanhempamme, bestmanin ja kaasot. Tilaisuus pidetään ihan yksinkertaisena, sillä seuraavana päivänä on sitten se siunaaminen ja hääjuhla, jotka ovat  prameampia tilaisuuksia. Tällä järjestelyllä pääsen minäkin kävelemään kirkon käytävää alttarille ja  saan taustalle ne häämarssit. Ja ehdottomasti haluan, että tässäkin isä saattaa mut alttarille! Nyt meidän ei tarvitse miettiä sääolosuhteita, akustiikkaa tai istumapaikkoja. Pääsemme yhtälailla kävelemään "kunniakujan" läpi vieraiden puhaltaessa saippuakuplia ja hurautamme hääautollamme juhlapaikalle. Sovimme eilen senkin, että pidämme potrettikuvaukset ennen avioliiton siunaamista, niin vieraidenkaan ei tarvitse odotella juhlapaikalla. Kuvat käymme joka tapauksessa ottamassa Huovilan puistossa, sillä se sijaitsee lähellä kirkkoa. Hääyötä lähdemme viettämään vasta hääjuhlan jälkeen.
 

Nyt kun on kahdet bileet tiedossa, niin annoin itselleni luvan myös hankkia  yksinkertaisemman mekon maistraattiin. Tilasin Zalandolta tuon yllä olevan Chi Chi Londonin tylliunelman 90 eurolla. Toivottavasti koko on sopiva! :) Ajattelin yhdistää tuohon vielä punaiset Parikat ja vintage helmilaukun. Muuten pidän luukin yksinkertaisena; laittaudun kotona, sillä meillä on paljon tehtävää  heti vihkimisen jälkeen. Pääsen seuraavana päivänä sitten oikein kunnolla tälläytymään.
 
Eilen illalla sommittelin tekstejä meidän kutsukortteihin ja puuhailin muutenkin hääjuttujen parissa. Meillä on muuten todella hyvällä mallilla koristeiden askartelut! Eiköhän tässä saada pian ruusupallotkin valmiiksi, sillä tätini haluaa askarrella ruusuja kanssani loppiaisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti