keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Huovilan puisto


Huovilan puisto sijaitsee Kärkölän kirkonkylällä, johon lukeutuu monia muistoja vuosieni varrelta. Olen joskus suhteemme alkuaikoina käynyt siellä myös T:n kanssa. Puisto-alueella on muuten ikää! Carl Constantin Collin perusti puiston 1800-luvun lopulla omaksi ratsastuspuistokseen. Jos historia kiinnostaa, niin lukaise ihmeessä esimerkiksi tämä teksti.
 

 
Sen lisäksi, että Huovilan puisto on monien kesälomalaisten retkikohde, tulemme pitämään siellä myös oman vihkitilaisuutemme. Olen ajatellut, että tilaisuuden voisi pitää lammen rannassa. Siviilivihkiminen tulee tapahtumaan myös virka-ajan ulkopuolella, joten tässä kovasti jännittelen, saammeko vihkijän paikalle. Otin tänään yhteyttä Lahden maistraattiin ja siellä kerrottiin, että yksi vihkijä on, joka vihkii myös virka-ajan ulkopuolella, mutta osaavat kertoa enemmän vasta keväällä. Sen jälkeen soittelin käräjäoikeuteen, jossa minua pyydettiin laittamaan asiasta sähköpostia. Olen kuumeisesti tarkastellut sähköpostiani pitkin työpäivää, mutta vielä en ole saanut vastausta. Toivon todella, että tämä onnistuu, sillä sen jälkeen ainoa vaihtoehto on mennä maistraatissa naimisiin edellisenä päivänä ennen hääjuhlia ja sitähän en halua.
 
 
Tarkoituksena olisi, että vihkitilaisuuden jälkeen vieraat menevät juhlapaikalle Marttilaan  ja me jäämme ottamaan kuvia puistoon. Huovila sijaitsee keskellä peltoa ja sinne vie kaunis koivujen reunustama hiekkatie. Sen varrella saisi upeat kuvat, kun poseeraamme hääauto taustalla. :) Huomio! Emme kuitenkaan halua, että vieraat joutuvat seisoskelemaan ja odottelemaan meitä juhlapaikalla, joten ajattelin, että vieraat voisivat mennä istumaan omille paikoilleen. Toki olisi vaihtoehto sekin, että otamme hääpotretit ennen vihkitilaisuuden alkua, mutta sen verran haluaisin perinteitä olevan häissämme, että näemme T:n kanssa toisemme vasta "alttarilla."
 
 
 
Kaunis ja tunnelmallinen paikka, vai mitä? Toivon todella, että maistraatista tai käräjiltä vastataan myöntyvästi pyyntöömme. Tietysti olisi hienoa, jos voisimme sopia tämän vihkimisen jo hyvissä ajoin, sillä kutsujen tekokin odottaa. Kaikenlaista ajateltavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti