keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Vihkiminen

Niin se arki on ehtinyt jälleen puoliväliin ja hyvä niin - eihän tässä ole enää kovin montaa päivää, kun pääsemme T:n kanssa katsomaan ensimmäistä juhlapaikka ehdokasta! Juhlapaikan on oltava täydellinen piha-aluetta myöten, sillä vihkiminen järjestetään mahdollisesti juhlapaikalla. T ei kuulu kirkkoon, joten sen vuoksi vihkiminen kirkossa on pois suljettu. En oikein innostunut siitä, että olisimme ensin sanoneet "tahdon" maistraatissa, jonka jälkeen olisimme jatkaneet siunattaviksi kirkkoon tai bailaamaan juhlapaikalle, joten sen vuoksi olemme sunnitelleet tällaisia järjestelyjä. Kukin tietenkin tyylillään, mutta itse kammoksun ajatusta vihkimisestä maistraatissa. 

Haluan vihkimisen juhlapaikalla jäljittelevän "samanlaista kaavaa," kuin vihkiminen kirkossa. Haluan kävellä "alttarille" (eli mahdollisesti vihkikaarelle) isäni saattelemana, haaveilen sormusten vaihdoista, omista vihkivaloista sekä kauniista musiikista. Vihkiminen tapahtuisi teltassa, jossa tuolit on järjestelty samaan tapaan, kuin kirkossa - eli keskellä tyhjä käytävä ja tuolit käytävän vasemmalla sekä oikealla puolella. Teltta olisi koristeltu hallaharsoin ja kukin. Vihkimisen jälkeen tuolit voisi siirtää ja teltasta saisi oivan hengailutilan. Sen lisäksi, että teltta on kaunis yksityiskohta, on vain myönnettävä se tosi asia, että Suomen kesät voivat olla mitä tahansa.. parempi siis pelata varman päälle kuin harmitella sitä, että kaikki kastuivat litimäriksi vihkimisen aikana.

Kovasti tietenkin mietityttää, onnistuuko ylipäätään tällainen vihkiminen. Kuka suostuu meidät vihkimään pienellä paikkakunnalla, keskellä ei mitään.. ja vielä virka-ajan ulkopuolella? Kuinka paljon tällainen järjestely maksaa? Onko juhlapaikan piha-alueella edes hyvää aluetta isolle teltalle? Teltan nimittäin pitää olla aika iso. Olimme ajatelleet noin 70 hengen häitä, mutta teimme vihdoin ja viimein tarkemmin vieraslistaa ja yhtäkkiä vieraita olisikin tulossa noin 105. Hupsista. Taitaa punakynä käydä vielä listoja tarkemmin läpi.


Kuva täältä


Kuva täältä
                                 


          Kuva täältä

1 kommentti:

  1. Hei! Blogissani on sinulle Liebster award -palkinto, käypä kurkkaamassa http://isaidyesblogi.blogspot.fi/2015/09/liebster-award.html :)

    VastaaPoista